dimarts, 4 d’octubre del 2022

Un dia de psicomotrictat amb Maria


Bon dia famílies!

Jo soc na Maria i estic molt contenta de presentar-me al bloc. Com ja sabreu, a part de donar tot el suport possible als vostres nens i nenes i a na Pili, seré l’encarregada del moment de psicomotricitat i música. Estic molt il·lusionada de formar part d’aquest equip!!



Com que ja hem començat amb la psicomotricitat, m’agradaria explicar-vos com vivim aquest moment. Però primer de tot recordar que la psicomotricitat, gràcies a l’espai i el material que utilitza, promou el moviment i la interacció amb els diferents material, el propi cos i els companys, la qual cosa desenvolupa la capacitat comunicativa, expressiva i representativa. No es tracta de jugar per jugar, si no d’aprendre a través del joc.

En la classe de psicomotricitat nosaltres diferenciem aquest moments:

1. ENS POSSEM ELS CALCETINS DE PSICO: Aprofito aquest moment per recordar que hi ha nens i nenes que encara no han portat els calcetins. Els calcetins no només ens ajuden a mantenir la temperatura (ara que ja comença a refrescar) si no que també ens donen autonomia i afavoreixen la nostra motricitat fina.


2. RITUAL D’ENTRADA: Aquest moment s’inicia quan tots els infants ja tenen el calcetins posats i les sabates ben col·locades al seu lloc. Ens seiem com els indis i amb ajuda de les mans diem per síl·labes PSI-CO-MO-TRI-CI-TAAAAAAT!! Primer fort i després fluixet per aconseguir silenci i concentració ja que és el moment de recordar les normes. Les normes són senzilles, directes i molt bàsiques: no podem fer mal als amics, hem de compartir el material i la torre es tira a la de “tres”.


3. TIRAM LA TORRE: Abans de tirar la torre es fa un breu escalfament per despertar el cos. Ara sí! És el moment de tombar la torre!




JOC LLIURE: Els infants tenen un moment per jugar, crear, construir de manera lliure amb els companys i companyes. La mestra observa, interactua si ho necessiten.










4. RECOLLIR: S’anticipa el moment de recollir; 10 i 5 minuts abans. Quan el joc s’acaba, els infants han de deixar el joc, recollir el material i ajudar-me a crear una nova torre.

5. TORNADA A LA CALMA: La tornada a la calma te diferents moments, el primer és el de la relaxació.


Quan ja ens hem relaxat,  canviem els calcetins, ens posem sabates i tornem a la classe.




Durant aquest moment, parlem sobre el que ens ha agradat de psico, a què hem jugat, per tal de promoure el llenguatge i l’expressió oral.

Així és com nosaltres vivim el dia a dia de psicomotricitat, a mesura que els infants estiguin més adaptats, anirem incloent propostes que es mostraran al bloc!!

Ha estat un plaer famílies, fins aviat!!😊

 Maria!! 💜



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ESPAIS D' APRENENTATGE.

 ESTIMADES FAMÍLIES,  AQUESTA SETMANA HEM TORNAT A REPRENDRE ELS NOSTRES ESPAIS D' APRENENTATGE. COM JA SABEU SÓN: - ESPAIS DE LA LLUM. ...